Fakta kring solceller

Funderar du på att installera solpaneler men vill läsa på ordentligt innan du är redo för en offert? Här har vi samlat en hel del information som kan vara intressant för dig. Och du, hör gärna av dig – vi besvarar gärna dina frågor, och visar dig vår visninganläggning.

Innan installation

Det finns ett par saker som du bör gå igenom innan en installation av solpaneler kan göras. I vår nyckelfärdiga installation ingår att vi hjälper till med alla stegen.

Här finns en komplett lista över vad som behöver göras om du väljer att slutföra själv.

Så lönsam är solelen!

Allt fler personer i Sverige är intresserad att producera sin egen el. Men hur lönsamt är det egentligen att skaffa solceller? Åsikterna går isär.

Ta del av vår enkla kalkyl där vi inte tar hänsyn till några underhållskostnader, dessa är väldigt små och kan försummas i sammanhanget.

Så fungerar solenergi i Sverige

Den energimängd som solinstrålningen i Sverige genererar uppgår till i genomsnitt cirka 1100 kWh/kvm och år. Det motsvarar en effekt på maximalt 1000-1100 W/kvm en klar sommardag. 

Boka en visning

Visningsanläggning med hybrid-system

Våren 2020 installeras ett hybridsystem på vår visningsanläggning i Värnamo. Att spara solel är något som varit länge efterlängtat! Är ni intresserade av att få se en anläggning i produktion? Kontakta oss för att boka en visning.

Oberoende fakta blogg - för dig som vill veta ännu mer

Bengts nya villablogg lyfter frågor kring energi och solceller. Bloggen är tänkt som en inspiration för andra som funderar på att installera solceller. 

Den drivs av Bengt Stridh som arbetar på ABB Corporate Research. Han är också gästforskare inom solcellssystem vid Mälardalens högskola.

Övervakning i din solpanelsinstallation

Solpanelen.nu använder sig av XXXXs övervakning, som ger dig full kontroll över din elproduktion.

Dessutom förses varje installation med bruttomätare, vilket medger ersättning av elcertifikat för hela bruttoproduktion. D.v.s. även för den del energi som förbrukas i egen fastighet.